Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 6 iulie 2020

tratament_covid_19.jpg

Sursa imaginii: 
Getty Images

Guvernul aproba proiectul de lege privind carantina si izolarea. Documentul va merge în regim de urgenţă în Parlament si trebuie sa acopere vidul legislativ dupa ce CCR  a stabilit ca internarea obligatorie si carantina sunt neconstitutionale. Numai in ultimele doua zile peste 500 de bolnavi de Covid au cerut sa fie externati ca urmare a deciziei Curtii.

sumarul emisiunii 40 de minute 

O coada de trei kilometri si un timp de asteptare de aproximativ o ora si jumatate. Asta ii asteapta acum pe romanii care vor sa-si petreaca vacanta in Grecia.  Comunicarea autorităților elene lasă de dorit, iar faptul că omologii din România preiau informațiile fără să le verifice a făcut ca mulți români să fie plimbați de la o vamă la alta, spune Adrian Drăgan, reprezentant al comunității Forum Grecia. Un interviu in aceasta seara…

Prioritatea   noului guvern francez este salvarea economiei, puternic afectata de criza sanitară. Noua echipa care condusă de Jean Castex va fi anuntata astazi.  Un alt santier important il reprezinta relansarea negocierilor cu sindícatele asupra reformei pensiilor.

Si…pe fondul tensiunilor dintre UE si Turcia, seful diplomatiei europene este in vizita la Ankara. Turcia este, cel puţin în principiu, un aliat al europenilor, fiind membră a Alianţei Atlantice. În realitate, însă, preşedintele Recep Tayyip Erdogan duce o politică pe care batranul continent o consideră deseori ostilă.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 iulie 2020