Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 7 iulie 2020

stare-de-urgenta1.jpg

Alte 397 de cazuri de COVID-19 si 31 de persoane decedate în ultimele 24 de ore
Alte 397 de cazuri de COVID-19 si 31 de persoane decedate în ultimele 24 de ore
Sursa imaginii: 
site-ul APADOR-CH

Alte 397 de cazuri de COVID-19 si 31 de persoane decedate în ultimele 24 de ore… La Spitalul din Galați situatia devine critica. Unitatea medicala este aproape blocata! Zeci de cadre medicale s-au infectat, iar unitatea nu mai face internări.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

”Guvernul legiferează în continuare heirupist şi opac”! Este aprecierea celor de la APADOR-CH cu referire la legea privind carantina, adoptata ieri in executiv dar care ca sa intre in vigoare are nevoie de votul Parlamentului. ONG-ul a analizat lacunele care ar putea duce la perpetuarea stării actuale, când persoane infectate cu Covid 19 sunt externate din spitale.

Cu perspectiva ca nici din toamna elevii sa nu se intoarca in banci, intra in vigoare legea care stabileste ca elevii si profesorii pot primi gratuit tablete sau laptopuri. Legea e binevenita dar vine la pachet si cu o serie de probleme iar una dintre ele vizeaza faptul ca profesorii au nevoie de pregatire pentru utilizarea tehnologiilor online.

Președintele Emmanuel Macron a reunit astăzi noul guvern condus de Jean Castex pentru primul Consiliu de Miniștri. Cu un executiv de centru dreapta, liderul de la Elysée se pregateste sa atenueze criza economică ce bulversează toate sectoarele și care anticipează un șomaj record în lunile ce vin.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 iulie 2020