Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 14 iulie 2020

loc.png

Președintele Iohannis la recepția oferită de Ambasada Franței la București cu prilejul Zilei Naționale a acestei țări, 14 iulie 2020
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a reluat apelul către Parlament să adopte urgent legea care reglementează carantina și izolarea. Seful statului s-a declarat siderat și șocat de atitudinea PSD, care tergiversează adoptarea actului normativ. 637 de cazuri noi de infectare cu coronavirus s-au inregistrat de ieri si pana zi. Ne apropiem de pragul de 2000 de persoane decedate.

sumarul emisiunii 40 de minute 

14 iulie, ziua Frantei este marcata in format redus, nu pe Champs Elysées ci în Place de la Concorde. Emmanuel Macron a prezidat  ceremonia. Onorul a fost dat militarilor şi civililor mobilizaţi în timpul crizei sanitare. Patru state europene au fost reprezentate, cele care au acceptat să îngrijească bolnavi francezi in timpul starii de urgenta.

Scenariul unui sistem de invatamnt hibrid la toamna- jumatate de elevi la scoala si jumatate online- este cel mai nefericit. E opinia profesoarei Cristina Tunegaru in conditiile in care Guvernul inca nu a decis cum anume se vor relua cursurile din toamna. Ieri, ministrul Educatiei anunta ca e putin probabil ca scoala sa revina la normal din urmatorul ciclu.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 iulie 2020