Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri 15 iulie 2020

fara_gaze.jpg

Pprocurorii DIICOT clasează parțial dosarul 10 august
Pprocurorii DIICOT clasează parțial dosarul 10 august
Sursa imaginii: 
Alex Olaru / RFI Romania

La aproape 2 ani de la reprimarea violentă a mitingului diasporei din Piața Victoriei, procurorii DIICOT clasează parțial dosarul 10 august. Conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a fost scoasă de sub urmărire penală…Anchetatorii spun că nu există probe care sa indice ca reprimarea protestului ar fi fost pregatita din timp, așa cum au afirmat o parte dintre manifestanții care au făcut plângeri penale

sumarul emisiunii 40 de minute 

Starea de alertă în România va fi prelungită cu 30 de zile, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Nu vor fi impuse noi restricții, dar nici nu vor exista noi măsuri de relaxare, a precizat seful statului. Intre timp, de ieri si pana azi s-a inregistrat o nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Alte 641 de noi îmbolnăviri au fost raportate si 21 de decese.

Iar Guvernul francez va aloca 40 de miliarde de euro pentru a reconstrui industria, în cadrul unui plan de relansare economică anunţat de premierul Jean Castex. Seful executivului  promite că nu va majora impozitele pentru a susţine planul de redresare economică şi industrială.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 iulie 2020