Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 17 iulie 2020

România înregistrează un record al infectărilor cu coronavirus

România înregistrează un record al infectărilor cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost 799 de cazuri noi de COVID-19, din aproape 19.000 de teste efectuate. Intre timp, forma finala a legii carantinei care a trecut de Senat si merge la promulgare prevede ca izolarea poate fi dispusă cel mult 48 de ore, personalul medical detaşat primeşte indemnizaţie suplimentară de 50% şi orice act administrativ cuprins în lege poate fi atacat în instanţă.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cei 27 de lideri ai UE s-au reunit astazila Bruxelles, pentru prima oară față în față în ultimele 5 luni, în încercarea de a ajunge la un acord asupra Planului de relansare post–pandemie. Divergentele sunt majore în ciuda amenințării unei recesiuni istorice.

Cifrele epidemiei au crescut în ultimele săptămâni la cote îngrijorătoare, dar în aceeași măsură s-a dezvoltat și fenomenul negării. Iar acesta din urmă a trecut de pe rețelele sociale în stradă, pe măsură ce au apărut și lideri informali. Autoritățile au o parte din vină prin felul în care au comunicat.  Discutam pe larg…

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 iulie 2020