Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra | Seria teatrală online interactivă: Instructional pentru singuratate

Teatrul LUNI de la Green Hours în parteneriat cu PopUP Theatrics continua sa prezinte seria teatrală online interactivă: Instructional pentru singuratate, de Peca Stefan avându-i în distribuție pe actorii Marius Manole (101. Cum să te întâlnești cu tine însuți, r: France-Elena Damian, Katia Pascariu (102. Cum să dormi cât îți propui, r: Tamilla Woodard) si Matei Chioariu (103. Cum să rezolvi camerele singurătății, r: Ana Mărgineanu).

O experienta inedita pentru publicul din Romania, seria de spectacole se desfasoara in intregime pe platforma Zoom. Textele scrise de dramaturgul Peca Ștefan sunt inspirate dintr-un material documentar care cuprinde mărturiile diferitilor artiști și spectatori de teatru care se confruntă cu singurătatea încă de dinaintea crizei Coronavirus și soluțiile lor practice și inventive în a face din singurătate o artă cu care poți trăi în fiecare zi. Urmatoarele date sunt 30 iulie si 4-5-6 august.  Spectatorii pot participa la oricare dintre cele trei instuctionale transmise live. Accesul se face numai online, iar numărul de locuri la fiecare reprezentație este limitat. Toate instrucțiunile sunt disponibile odată cu achiziționarea biletelor. Biletele sunt disponibile la bilet.ro și costă 45 lei.

L-am invitat pe dramaturgul Peca Stefa si pe regizoarea Ana Margineanu sa ne vorbeasca despre aceasta experienta. Lor li s-a alaturat Voicu Radescu, directorul teatrul Luni de la Green Hours, primul teatru independent creat in Romania dupa 1989.

 

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.