Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zimbru lansează "Slow Disco", una din primele sale compoziții art-rock

Zimbru - Slow Disco

La nici o săptămână de la lansarea piesei "The Ground", care dă și titlul noului dublu-single semnat Zimbru, formația lansează "Slow Disco", o baladă intensă post-punk și totodată una dintre cele mai vechi piese din catalogul formației. Compusă în 2017 și luând de-a lungul anilor diferite forme, titluri și semnificații, piesa a fost înregistrată în 2020 pe parcursul a câtorva luni, pentru a completa single-ul The Ground.

Teodora Retegan povestește despre imaginarul și povestea din spatele piesei Slow Disco: „Slow Disco e precum chemarea unui lup care urlă îmi vreau haita înapoi, îmi vreau haita înapoi sub lună plină. Am scris piesa asta cam în aceeași perioadă în care St. Vincent a lansat o piesă cu același titlu. Îmi place să îmi imaginez că am scris-o în aceeași seară și că piesa noastră e un alter ego al celor două versiuni Slow / Fast Disco ale lui Annie Clark. Poate că Annie avea chiar mai multe variante și unele dintre cele pe care nu le-a vrut le-a trimis telepatic către trupe est-europene necunoscute precum Zimbru și așa am ajuns noi la ea.”

Piesa a fost una dintre primele compoziții în direcția muzicală art-rock ce definește astăzi stilistic formația Zimbru și, asemenea celorlalte piese care au compus debutul Little Creatures, a avut un traseu lung de la ideile incipiente la această formă finală. Inițial inspirată de Kate Bush și ultimul album al lui Bowie, piesa s-a transformat în parte integrantă acestui dublu-single, în poate cea mai transparent aranjată piesă a formației, lăsând mult loc de desfășurare pentru linia vocală a Teodorei Retegan.

Andrei Bobiș povestește despre procesul de producție din spatele piesei: „Slow Disco a fost probabil cea mai ușor de produs piesă Zimbru. Are un aranjament simplu și Teo are o interpretare vocală atât de frumoasă, atât de intensă — ascult obsesiv piesa de când am terminat producția, ceea ce e oarecum bizar având în vedere că e o piesă pe care am cântat-o în atâtea concerte și pe care am auzit-o în diferite forme de zeci de ori în ultimii ani.”

The Ground, dublu-single-ul de pe care este extras Slow Disco, este primul release Zimbru post-debutul Little Creatures, EP-ul care a adus trupa în atenția internațională. În una dintre recenziile entuziaste publicate după lansarea Little Creatures, Europavox lăudau debutul fermecător al trupei: „Etichetați drept o gură de aer proaspăt în spațiul est-european, nu poți decât să te îndrăgostești de Zimbru iar și iar.”

Ascultă Little Creatures aici: https://smarturl.it/LittleCreaturesEP

Zimbru e alcătuit din Teodora Retegan, Paul Bucovesan, Andrei Bobiș și Oana Pop.

Găsești Zimbru aici:

Instagram - https://smarturl.it/InstagramZimbru

Facebook - https://smarturl.it/FacebookZimbru

YouTube - https://smarturl.it/YouTubeZimbru

Spotify - https://smarturl.it/SpotifyZimbru

Apple Music - https://smarturl.it/iTunesZimbru