Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Brașov Heroes: "A venit timpul să vă luați mantiile și să depăsim obstacolele comunității împreună!"

brasovheroes.jpg

Brașov Heroes
Brașov Heroes
Sursa imaginii: 
Brașov Heroes

Trebuia să fie o alergare cu 2500 de participanți, însă anul 2020 a vrut altfel. Așa că, oamenii de la Fundația Comunitară Brașov, promovează alergarea într-o zi de running individual pe 13 septembrie, plus o Săptămână a Comunității în care sunt încurajati colegii, familiile, prietenii să-și organizeze propriile curse cu obstacole acolo unde sunt acasă, în grădină, în parc, să se distreze și apoi să doneze pentru cauzele comuntatii.

În perioada 6 - 13 septembrie, Fundația Comunitară Brașov lucrează cu pasiune la Brașov Heroes, un eveniment de atragere de fonduri pentru proiecte care susțin comunitatea locală. "Anul acesta, mai mult decât oricând, este nevoie să susținem organizații care sunt vitale pentru persoanele cu dizabilități care depind de terapia gratuită și de programele dedicate lor, pentru copiii din centrele familiale, pentru copiii din grădințele rurale, dar și pentru animalele fără adăpost care au în continuare nevoie de ajutor." spune Irina Dămian, community Ninja în cadrul Fundației Comunitare Brașov, vorbind despre cele 6 cauze susținute în 2020 prin Brașov Heroes. Dar ce înseamnă, Community Ninja? "Adică, omul din toate ONG-urile care face un pic din toate. Faci comunicare, faci și project management, faci și terapii cu oamenii atunci când sunt obosiți și au impresia că au ajuns la capătul puterilor, așa că este o munca destul de complexă. În mod obișnuit, cauzele, fie sociale fie pe educație, sunt majoritatea susținute de oameni care au și job-uri au și familii și această muncă într-un ONG vine cumva deasupra încărcării și oamenii au momente când obosesc, când au impresia că nu mai răzbat, așa se face că unul din rolurile fundației este să-i încurajeze, să-i ajute, să-i motiveze. Acesta este cumva și rolul Brașov Heroes. De a aduna cat mai mulți oameni din comunitate, pe care să-i ajute și să-i sprijine în cauzele lor. "

Sus, echipa de Interne a Spitalului Tractorul aleargă în Săptămâna Comunității Brașov Heroes pentru proiectul “From 1 to 6 ~ Feel the unseen” care-și propune să realizeze hărți tactile pentru nevăzători. O echipă inimoasă, responsabilă, implicată și cu oameni sufletiști până la capăt.

În cele 6 ediţii Braşov Heroes a strâns fonduri şi a acordat finanţări în valoare de 480.000 de lei pentru 71 de proiecte locale. Cu aceste fonduri se desfășoară în Brașov programe de terapie pentru copii cu autism, opționale gratuite de educație de arhitectură, campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân. Tineri ieșiți din centrul de plasament învață să facă față vieții de zi cu zi, copii proveniți din medii defavorizate au un loc al lor pe care să-l numească "acasă", actori cu nasuri colorate împrăştie zâmbete și desene pe culoarele a două spitale din Braşov.

Despre cauze și posibilitatea de a face donații prin Brașov Heroes, află mai multe aici https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte-actuale.php

Mai jos, ascultați interviul realizat de Valentin Panduru cu Irina Dămian, din partea Fundației Comunitare Brașov, având că subiect săptămână Brașov Heroes.

 
Valentin Panduru in dialog cu Irina Damian, despre Brașov Heroes