Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 8 septembrie 2020

scoala_5.jpg

Școlile din România vor fi redeschise începând de luni
Școlile din România vor fi redeschise începând de luni

Redeschiderea scolilor e la cateva zile distanta. Lucrurile sunt inca neclare…Bucurestiul se inscrie in scenariul hibrid, anunta Inspectoratul scolar… Sunt insa 43 de localitati rosii la nivelul intregii tari unde cursurile ar trebui sa ramana numai online. Este cazul scolarilor din  Bivolari,  județul Iași. Acolo, însă, 40% dintre cei aproape 300 de elevi nu au tablete sau laptopuri …. Imediat un reportaj…Iar in Bara, cea mai mică comună din județul Timiș, si ea inclusa pe lista rosie, autoritățile locale spun că totul este o greșeală… a fost acolo corespondenta noastra la Timisoara…

sumarul emisiunii 40 de minute 

Statistici ingrijoratorae de INS- economia autohtona inregistreaza o scadere abrupta in trimestrul al doilea. Peste 10% in majoritatea sectoarelor. Care sunt atuurile pe care nu reusim sa le valorificam si ce ar putea urma discutam in aceasta seara.

Date îngrijorătoare transmise de Agenția Națională Antidrog: cel puțin o persoană din zece a cosumat măcar o dată în viață droguri. Iar în ultimul an consumul a crescut.  In context,  Agenția Națională de profil transmite un mesaj care i-a revoltat pe medici- programele pe care le elaborează sunt un succes iar consumul de droguri ar fi scăzut.  

Iar preşedintele rus Vladimir Putin este intre ciocan si nicovala: criza politică din Belarus şi otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi. Comunitatea internaţională aşteaptă răspunsuri din partea Moscovei în privinţa ambelor dosare iar in lipsa lor Putin riscă să fie confruntat cu o nouă serie de sancţiuni occidentale.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 8 septembrie 2020