Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 10 septembrie 2020

clasa.jpg

Reprezentanţii elevilor, părinţii şi experţi în educaţie atrag atenţia că în sistemul de educaţie domneşte haosul.
Reprezentanţii elevilor, părinţii şi experţi în educaţie atrag atenţia că în sistemul de educaţie domneşte haosul.
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Persista incertitudinea in ce priveste deschiderea noului an scolar. Potrivit Inspectoratului Școlar al Capitalei, în tot Bucureștiul ar trebui să se aplice scenariul galben, care presupune că o parte dintre copii vor învăța de acasă.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Adunările publice sunt in continuare interzise. Președintele consideră subiectul interesant, dar nu promite nimic concret, doar discutii, dacă există interes. Intre timp, reprezentanții societății civile se intreaba când vom avea din nou dreptul de a protesta.

Continua si astazi, la Varsovia, vizita liderei opozitiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia. Premierul Mateusz Morawiecki asigura ca Polonia este o casă deschisă pentru toţi belaruşii care au nevoie de ajutor. Intre timp, la Minsk, protestele opozitiei sunt inabusite brutal.

Emmanuel Macron găzduieşte astazi în Corsica, un summit al ţărilor europene din sud. Vor fi abordate dosare regionale, cap de listă fiind tensiunile din Mediterană si probabil situatia migrantilor, dupa incendiul izbucnit in insula Lesbos, intr-o tabara de refugiati.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 septembrie 2020