Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 11 septembrie 2020

Elevii din peste 12.600 de școli din România se întorc în bănci, începând de luni, în timp ce în peste 5.000 de unități de învățământ cursurile vor fi în scenariul mixt și în cel roșu - exclusiv online. În Capitală, cele mai multe unitati de invatamant merg pe scenariul combinat- cursuri in clasa si la distanta.

sumarul emisiunii 40 de minute 

In Italia aproape jumatate dintre profesori au facut testul serologic pentru noul coronavirus, la recomandarea Ministerului Sanatatii. Rezultatele sunt ingrijoratoare: 13.000 de cadre didactice si personal auxiliar sunt  pozitivi la infectarea cu Sars-Cov-2. Acestia nu vor ajunge la catedra , situatie care va pune o problema in momentul deschiderii unitatilor de invatamant.

In Franta, preşedintele Emmanuel Macron a promis noi restricţii pentru a limita numărul de îmbolnăviri, urmează ca premierul Jean Castex să le anunţe în această seară. Autoritatile au anuntat ieri  un record absolut- aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Germania va primi 150 de refugiaţi minori rămaşi fără adăpost după tragedia de la Moria. O noua ocazie pentru Berlin de a critica grupul statelor de la Visegrad care refuza sa primeasca refugiati.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 septembrie 2020