Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 14 septembrie 2020

school-5058305_1920.jpg

Noul an școlar începe astăzi în condiții cu totul speciale, pentru aproximativ 2,8 milioane de preșcolari și elevi
Noul an școlar începe astăzi în condiții cu totul speciale, pentru aproximativ 2,8 milioane de preșcolari și elevi
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Noul an școlar începe astăzi în condiții cu totul speciale, pentru aproximativ 2,8 milioane de preșcolari și elevi. In timp ce presedintele le transmite elevilor ca fiecare va avea sansa sa devina un erou daca respecta masurile de igiena si distantare, premierul e convins ca nu va funcționa totul ceas din prima si vor apărea mici imperfecțiuni.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Astazi a reinceput scoala si în Italia, cea mai greu lovita tara europeana de pandemie. Opt milioane de elevi au revenit la şcoală după şase luni de pauza. Mastile sunt obligatorii. 13.000 de dascali si personal auxiliar au fost testati pozitiv la SARS COV 2.

Scolile au început în Franţa acum două săptămâni. Pentru a combate epidemia de Covid-19, autorităţile de la Paris au impus un protocol foarte strict. In practica lucrurile nu au stat ca in teorie….procedura nu a fost tot timpul şi de toată lumea bine înţeleasă.

Starea de alertă a fost prelungită încă 30 de zile. Intre altele, Guvernul permite reluarea manifestatiilor, cu restrictii insaîn limita a cel mult 100 de persoane. Sunt si reguli pentru cei care vor merge la vot pe 27 septembrie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 septembrie 2020