Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 15 septembrie 2020

scoala_zf.jpg

Deschiderea şcolii, cea mai mare încercare pentru sănătatea publică în anul pandemiei, titrează astăzi Ziarul Financiar.
Sursa imaginii: 
site-ul Ziarului Financiar

Zeci de elevi din Republica Moldova care învață în școlile și liceele din Iași sunt la un pas de a abandona școala. Chemați de Inspectoratul Școlar la deschiderea anului, sute dintre ei au aflat că nu au locuri în cămine. Au fost lăsați în stradă cu bagajele in conditiile in care unii dintre ei sunt minori.

sumarul emisiunii 40 de minute 

După 5 ani de întârzieri, Magistrala 5 a metroului bucureștean, tronsonul Eroilor - Drumul Taberei, a fost dată azi în funcțiune. Au fost acolo președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban si mai mulți ambasadori. Cu toții au salutat „un moment istoric” pentru Capitală…

Curtea Constitutionala a stabilit că nu există un conflict juridic intre Guvern si Parlament referitor la depunerea motiunii de cenzura intr-o sesiune extraordinara. Decizia judecatorilor permite PSD sa reia procedura de demitere a guvernului Orban. Despre consecinte imediat cu politologul Cristian Pirvulescu.

Astazi, la Casa Alba, este prevazuta semnarea oficială a acordului dintre israel si Emiratele arabe Unite. Ce presupune acordul si cum va influenta politica din Orientul Mijlociu discutam in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 septembrie 2020