Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 16 septembrie 2020

w1240-p16x9-ursula-von-der-leyen-160719.jpeg

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen
Sursa imaginii: 
Frederick Florin, AFP

Şomajul din Uniunea Europeana ar putea ajunge până la 9 % în acest an iar fenomenul va afecta în mod disproporţionat femeile, tinerii, lucrătorii slab calificaţi şi pe cei cu contracte temporare. Este una din concluziile discursului privind starea Uniunii, prezentat de presedinta Ursula von der Leyen.  Se preconizează că economia va reveni la o creştere în 2021, însă perspectivele sunt incerte, iar modul în care va evolua situaţia în materie de sănătate publică se va dovedi crucial.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Desi in acest moment numarul copiilor infectati cu coronavirus este mic iar medicii sustin ca acestia sunt mai degraba asimtomatici sau dezvolta forme usoare ale bolii, ingrijorarile cresc  odata cu redeschiderea scolilor. Discutam pe larg in aceasta seara….

Sa nu uitam ca suntem in campanie electorala pentru alegerile locale din 27 septembrie. Scrutinul din aceasta toamna e de fapt despre conservarea puterii. Este aprecierea lui Rau Vancu, membru al comunitatii ”VĂ VEDEM DIN SIBIU”. Departajarea candidatilor care promit aceleasi lucruri alegatorilor se va face in functie de realizarile din trecutul fiecaruia dintre competitori, spune el. Un interviu in 40 de minute …

Si..contoarele individuale de căldură vor deveni obligatorii şi la blocuri cu încălzire centralizată, iar citirea lor se va face obligatoriu de la distanţă, cel puțin asa prevede un proiect de lege elaborat de Ministerul Economiei. Despre eficienta masurii si urmarile ei,  mai tarziu….

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 septembrie 2020