Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 18 septembrie 2020

scoala coronavirus

Alte 5.343 de noi cazuri de coronavirus - un nou record - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Record si la decese-107.
Alte 5.343 de noi cazuri de coronavirus - un nou record - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Record si la decese-107.
Image source: 
pixabay.com

1.527 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, 48 de decese de ieri si pana azi …Ddatele din ultima lună pareau a arăta un plafon pe care România l-a atins, daca ne uitam la numarul cazurilor zilnice si la cati bolnavi sunt internati la terapie intensivă. Medicii spun insa nu putem vorbi de o stabilizare....Ne lamurim in aceasta seara…

sumarul emisiunii 40 de minute 

Un tronson din autostrada Transilvania si Pasajul Ciurel, in Bucuresti, sunt doua proiecte de infrastructura  inaugurate  in aceste zile ...ambele realizate cu intarziere. Circa 18 km intre Iernut și Chețani si pasajul de aproximativ un kilometru care ar urma sa faca legatura cu Autostrada A1 dar acum se opreste intr-un mal de pamant …Discutam in aceasta seara

Judecarea apelului in dosarul Colectiv a inceput cu o amanare. In primă instanţă au fost condamnati fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii. Piedone candideaza pentru un nou mandat de primar la alegerile din 27 septembrie.

În Israel a intrat în vigoare astazi carantina totală impusă din cauza celui de-al doilea val al pandemiei de Coronavirus care a ajuns la peste 5000 de noi cazuri la o populație de 9 milioane. Toate scolile au fost inchise inca de ieri. Liderii israelieni au recunoscut că au ridicat restricţiile prea devreme, sperând să evite daunele economice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 septembrie 2020