Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


​O afacere cu produse de îngrijie bio, salvată de prezența în online

Centrul Shakti este o afacere de familie, fondată de Alin Simion și de soţia sa, Svetlana, care au decis să revină în România și să devină antreprenori, la doi ani de la întâlnirea lor din India. El locuia pe atunci la Londra, ea la Bruxelles, iar timp de doi ani şi-au urmat parcursurile separate. Au decis însă să pună bazele Centrului Shakti, un centru de beauty şi spa, fără să aibă experienţă în domeniu, cu scopul de a-şi reuni destinele. Alin Simion este absolvent de management la Facultatea de Ştiinţe Economice din Craiova, a studiat şi la Londra şi este şi sportiv profesionist, iar soţia sa, Svetlana a terminat facultatea de studii politice din Bruxelles.

Centrul spa s-a extins, în anul 2016, cu un business de distribuţie, când familia Simion a devenit importatori unici în România ai Lakshmi, un brand de cosmetice bio pe care l-au descoperit prin activitatea spa-ului şi cu care au lucrat timp de câţiva ani, înainte de a deveni importatori.

Până anul acesta, modelul european de business al Lakshmi era unul tip business to business, în care produsele erau vândute exclusiv saloanelor şi centrelor spa. Alin Simion a sesizat însă de la început potenţialul pieţei online în România.

La recomandarea unui prieten, au decis să se listeze pe eMAG Marketplace, iar anul acesta, în timpul stării de urgenţă, când toate businessurile de profil au fost închise, aceasta s-a dovedit a fi colacul de salvare al afacerii lor. În timpul pandemiei Alin Simion estimează ca ar fi fost fost foarte aproape de a pierde 20 de ani de muncă, în care a investit şi în advertising dacă nu ar fi vândut online. Cifra de afaceri a afacerii a ajuns la aproximativ o jumătate de milion de euro, iar anul acesta vor înregistra pe eMAG Marketplace o creştere de 50%.

Invitat: Alin Simion, antreprenor

 

 

Emisiuni disponibile : http://www.rfi.ro/tag/business-air

O emisiune oferită de eMAG Marketplace- susține antreprenorii locali și dezvoltarea economiei digitale!