Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra | Vibrate!festival 2020 - Ediția a VI-a – CONTACT

A sasea editie a vibrate!festival a inceput duminica, 20 septembrie, la Brașov. Timp de o săptămână sunteti invitati la o serie de concerte al căror cap de afiș îl constituie integrala simfoniilor bethoveniene în transcripții camerale istorice, prilejuită de cei 250 de ani de la nașterea marelui compozitor. După săptămâna brașoveană festivalul propune o nouă serie de concerte și evenimente, atât la Brașov, cât și București și Turda, până în data de 27 octombrie.

Invitat - violonistul si compozitorul Vlad Maistorovici, cofondator al Vibrate Festival.
 
Toate concertele vor fi transmise live pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/vibratefestival) şi pe site (https://www.vibratefestival.ro/).

Tinere staruri ale scenei muzicale naționale și artiștilor vizuali locali sunt invitații acestei noi ediții vibrate!festival. Ștefan Cazacu, Adrian Vasile, Andreea Țimiras, Costin Soare, Ioan Dragoș Dumitriu, Andrei Stanciu, Emma Rotomeza, foton² (Alexandru Solomon), la care se adaugă cunoscutul flautist Ion Bogdan Ștefănescu și fondatorii vibrate!festival, violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici și pianista Diana Ionescu sunt interpreții acestei ediții CONTACT.

Program Brașov – luna septembrie

20.09 ora 19.00 Centrul Multicultural - Arvo Part -”Oglindă în oglindă” pentru flaut alto și pian Beethoven - Simfonia nr 5
21.09 ora 19.00 Centrul Multicultural - Beethoven - Simfonia nr.1
23.09 ora 19.00 Sinagoga Neologa - Musica de l’amicizia (Falla, Schubert, Villa-Lobos, Maistorovici, Piazzolla)
24.09 ora 19.00 Centrul Multicultural - Beethoven - Simfonia nr. 3
25.09 ora 19.00 Centrul Multicultural - Beethoven - Simfonia nr. 2
26.09 ora 17.00 Clubul Copiilor - Maistorovici - Lockdown Symphony, Beethoven - Simfonia nr. 6

Organizator: Asociaţia Culturală ”Paul Constantinescu 2009”

vibrate!festival – story Din anul 2015, vibrate!festival promovează muzica de cameră, artele și patrimoniul arhitectural naţional prin atragerea unui public cât mai divers în spații de concerte cât mai inedite. Concertele sunt susținute astfel în spații alternative, de consum de cultură, neconvenționale: muzee, biserici, pub-uri, piațete, școli, spații relevante arhitectural și simbolistic pentru brașoveni și turiști. Festivalul încurajează și relevă în același timp conexiunile între diferitele discipline artistice și muzica clasică, constituindu-se într-un loc de întâlnire și interferență a artelor.

 

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.