Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Asociația Blondie cumpără prima ambulanță aeriană destinată transportului copiilor bolnavi din România

avion.jpg

"Blondie Air"
"Blondie Air"
Sursa imaginii: 
Adelina Toncean

Asociația Blondie s-a născut pentru a oferi copiilor bolnavi și singuri șansa la o dezvoltare maximă din punct de vedere fizic, emoțional și intelectual. În plină pandemie, cu aeroporturi închise și avioane oprite la sol, Blondie a continuat să zboare pentru șansa fiecărui copil la viață.

Adelina Toncean conduce Asociația Blondie. În ultimele luni, cât noi am fost închiși în case, în carantină, îngroziți de știrile despre noul coronavirus, Adelina a răspuns pozitiv la fiecare solicitare de ajutor. Pentru ea nu există granițe, limite, distanțe. Sute de mii de euro au mers pe curse private, pe avioane ridicate în aer și asta din fondurile strânse de micuța asociație, de la diferite persoane și firme.

Mereu în căutare de ajutor și susținere, Adelina Toncean a făcut apel la donații din partea parlamentarilor României, și asta pentru că Asociația Blondie este foarte aproape să cumpere pentru țara ei, prima ambulanță aeriană destinată transportului copiilor bolnavi care au nevoie de tratament peste hotare și nu se pot deplasa altfel. O altă provocare, foarte aproape de realizare. Până când vine un răspuns consistent din partea parlamenterilor, nu ar strica să facem acest pas împreună, prin donații către Asociația Blondie. Am discutat astăzi cu Adelina Toncean, într-un transmisiune live pe Facebook despre ce face Asociația ei, povestea pornind de la Căsuța Blondie, proiectul pentru care a muncit mult în primăvara, cu puțin înainte că Romania să fie închisă de Covid 19.

"V-am spus că vrem să luăm un avion, nu? Ne ajutați? După 15 zboruri - același amestec de emoție, frica, "cat de nebuna sa fiu?", recunoștință, frica iar, panica, "dacă nu ne iese?"/"cum sa nu ne iasă?" Și nodul ala în gat - dacă vom ajunge sa spunem - NU? Dacă am fi spus NU...? Dacă...? Avem nevoie de ajutorul tau, mai mult ca oricând! Știu ca ne-ai ajutat și pana acum, dar, uita, cât de multa nevoie este!"

"Ajută-ne! Poți face o donație aici și mai zburam o data!"

RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI

RO37 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO

Titular cont: ASOCIATIA BLONDIE - IMPARTE PENTRU ALTA PARTE

Banca: INGB CENTRALA

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

 
Adelina Toncean in dialog cu Valentin Panduru.