Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zebra | Expozitia "Harun Farocki - Ar trebui ca realitatea sa inceapa"

Din 1 octombrie, Fundatia Art Encounters gazduieste expozitia Harun Farocki - Ar trebui ca realitatea sa inceapa, organizata în colaborare cu Centrul Cultural German Timișoara. 

Expoziția este cea mai mare de pana acum dedicata lui Harun Farocki in Romania si include lucrari care nu au mai fost aratate in expozitiile precedente. 
Expozitia va prezenta o selectie din filmele, video-urile si instalatiile lui Harun Farocki, si va avea trei sectiuni principale: o secțiune concentrată asupra instalațiilor video pe mai multe canale, o altă secțiune dedicată filmelor-eseu si o a treia secțiune care urmărește un subiect recurent al creației lui Farocki – munca, văzută prin prisma contextului social-politic.
 
 
Despre Harun Farocki:
 
Harun Farocki (1944 - 2014) a fost regizor, scenarist, autor si teoretician si este considerat unul dintre cei mai importanti cineasti germani, cunoscut datorită laturii sale experimentale în abordarea imaginii și a montajului și incursiunilor critice în micronarațiunile despre istorie, mentalități și realități politice. Opera lui cinematografică și artistică este una complexă și prolifică, Harun Farocki fiind autorul a peste o sută de filme, greu de încadrat într-un gen singular. 
 
Organizatori:
Expoziția este organizată în colaborare cu Centrul Cultural German Timișoara, cu sprijinul Goethe Institut si Harun Farocki GbR. Partener institutional este Neuer Berliner Kunstverein (nbk). 
 
Alte evenimente conexe expozitiei:
 
12 octombrie - lansarea cartii autobiografice Harun Farocki: zece, douazeci, treizeci, patruzeci, editată de Antje Ehmann și Marius Babias și publicată de IDEA Design & Print Cluj. Invitati la lansare: Christian Ferencz-Flatz, traducatorul cartii in limba romana si Dana Andrei, redactor al revistei IDEA arta + societate.
 
25 octombrie, in cadrul Bienalei timisorene de arhitectura BETA 2020 - proiectia filmului In Comparisoncare urmareste productia de caramida, urmata de o dezbatere pe marginea filmului
 
*Expozitia se va putea vizita doar cu programare, vizitele avand loc cu respectarea normelor privitoare la distantarea sociala.
Programarile se pot face deja online sau telefonic. 
 
Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.