Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actiualitatea de marti, 22 septembrie 2020

parlament.jpg

Sursa imaginii: 
cdep.ro

Parlamentul a aprobat majorarea pensiilor cu 40%, in conditiile in care Guvernul propunea o majorare de doar 14 procente. Atât BNR, cât și UE și FMI au avertizat că o creștere cu procentul indicat de social-democrati ar duce la explozia deficitului bugetar. Liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa un incident  recent petrecut la Buzau in care un barbat a murit dupa ce a fost izbit de o trotineta electrica, revine in discutie rglementarea acestor mijloace de deplasare. Tot mai multe țări din Uniunea Europeană au introdus reguli pentru trotinetele electrice, pe care le încadrează într-o nouă categorie de vehicule supuse reglementărilor din Codul Rutier. In Romania, în lipsa unor reglementări legislative clare, statutul lor e incert….

Noi restrictii in marile orase franceze in contextul in care cazurile zilnice de infectare nu scad.  După Marsilia şi Nisa, în Lyon, al treilea ca mărime din Franţa, adunările publice au fost limitate, purtarea mastii a devenit obligatorie in mai multe zone iar vizitele la azilurile de bătrâni au fost limitate.

Iar Toscana franeaza ambitiile electorale  ale  lui  Matteo Salvini. Liderul dreptei italiene nu a reusit sa castige guvernarea intr-una din cele mai mari si ravnite regiuni din peninsula.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 septembrie 2020