Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Genoflexiuni pentru un Bilet de Sănătate

biletul_de_sanatate.jpg

Biletul de Sănătate
Biletul de Sănătate
Sursa imaginii: 
Sports Festival

Clujenii pot să obţină, timp de 2 săptămâni, un bilet de autobuz într-un mod sănătos şi gratuit: făcând 20 de genoflexiuni. Ticketul numit simbolic "Biletul de Sănătate" este valid pentru o călătorie în reţeaua de transport public a oraşului, zona urbană. Robotul inteligent a fost amplasat în staţia de autobuz Memorandumului Sud şi funcţioneaza timp de 2 săptămâni.

Clujenii pot face sport pentru un "Bilet de Sănătate", zilnic, în intervalul orar 05.00- 23.00. Cei care fac corect 20 de genuflexiuni în faţa roboţelului, timp de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului care emite biletul identifică cu ajutorul unei camere video genuflexiunea făcută de participant şi numără repetările. Parte din contravaloarea biletelor este suportată de inițiatorii acestui proiect, Sports Festival. Despre asta vorbește directorul Sports Festival, Mirel Alexa:

"Toate acţiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeaşi misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mişcare, să descopere ce sport li se potriveşte şi să lase acel sport să le transforme viaţa. Acum, mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenţie şi un loc central în vieţile noastre. Prin sport se pot pune bazele prevenţiei şi educaţiei, publicul poate fi direcţionat către comportamente sănătoase pe termen lung", spune Mirel Alexa.

Iniţiatorul proiectului, Sports Festival, este unul din marii jucători din industria de evenimente care anul acesta a fost nevoit să amâne festivalul din cauza pandemiei. Având peste 100.000 de participanţi în ediţia din 2019 şi printre invitaţi campioni renumiţi din ţară şi din străinătate, Sports Festival organizează pe parcursul anului mai multe acţiuni în concordanţă cu misiunea cu care a pornit la drum. Director Sports Festival, Mirel Alexa.

Campania "Bilet de Sănătate" iniţiată de Sports Festival a fost demarată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a încuraja mişcarea şi de a promova un stil de viaţă sănătos.

Mai jos, interviul acordat de directorul Sports Festival, Mirel Alexa, pentru RFI360.

 
Valentin Panduru in dialog cu Mirel Alexa (Sports Festival)