Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 24 septembrie 2020

Mai sunt trei zile pana la alegerile locale si nu e inca clar cum vor vota cei aflati in autoizolare care nu au documente justificative. Legea spune că pot solicita urna specială alegătorii bolnavi sau netransportabili care depun o cerere la secția de votare și care atașează documente medicale. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Romania ar putea pierde fonduri europene daca mareste pensiile cu 40%, asa cum a votat Parlamentul in urma cu doua zile. Uniunea Europeană are instrumentele legale prin care poate tăia sau suspenda bani cuveniti României. Comisia a transmis deja avertismente.

Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, şi foştii şefi Ionuţ Cătălin Sindile şi Constantin Florea, sunt urmăriţi penal de DNA în dosarul în care sunt acuzaţi că au încasat ilegal plata pentru ore suplimentare in perioada starii de urgenta. Ei sunt acuzati de uzurparea functiei. Aceştia ar fi încasat ilegal plata pentru ore suplimentare, aproape 80.000 de lei.

Iar de maine in Franta intră în vigoare un sistem prin care se încearcă diminuarea fenomenului violenţei conjugale. Partenerii violenti vor fi obligati sa poarte o brăţară care declanşează un sistem de alertă în cazul în care se apropie de victima.  În Franţa, anul trecut, 150 de femei au fost omorâte de partenerul de viaţă.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 septembrie 2020