Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 25 septembrie 2020

charlie.jpg

Doi raniti intr-un atac cu arma alba în apropierea vechii redacții Charlie Hebdo din Paris
Doi raniti intr-un atac cu arma alba în apropierea vechii redacții Charlie Hebdo din Paris
Sursa imaginii: 
AFP/Alain Jocard

Doi raniti intr-un atac cu arma alba în apropierea vechii redacții Charlie Hebdo din Paris . Doi suspecti au fost retinuti. Atacul a avut loc în contextul în care, la o instanţă specială din Paris, continuă procesul în cazul atentatelor din 2015, comise asupra  sediului revistei de satiră.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Se fac pregatiri pentru alegerile locale de duminica, este inca neclar cum pot vota persoanele aflate în izolare din cauza coronavirusului, dar care nu au act medical justificativ. Urna mobila poate fi solicitata daca cel in cauza prezinta actele din care rezultă starea de sănătate precara sau de invaliditate. Septimius Pârvu, expert în bună guvernare și procese electorale​ în cadrul Expert Forum ne spune cat de mare e pericolul ca aceste persoane sa nu poata vota​. 

Romania este in top 7 al celor mai afectate tari din UE de epidemia de coronavirus, indica un raport al Centrului European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor care surprinde mortalitatea crescuta printre pacientii cu COVID din  respectivele state. Calitatea ingrijirii medicale din Romania este unul din factorii care influenteaza masiv aceasta situatie, spune profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul OMS in Romania.

Iar Guvernul Spaniei avertizează că în Madrid vor urma „săptămâni foarte grele”. Autoritățile vor anunța astăzi extinderea măsurilor de restricție. Proteste violente au avut deja loc pe strazile capitalei. Președintele executivului regional reclamă intervenția „urgentă” a armatei pentru a opri extinderea pandemiei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 septembrie 2020