Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Trifu (Eco-Civica): Nicușor Dan va fi nevoit să lupte cu reacțiunea grupurilor din Primărie

dan_trifu_nicusor_dan_reactiune_grupuri_primarie.jpg

Nicușor Dan, felicitat de susținători, după ce a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei (Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)
Nicușor Dan, felicitat de susținători, după ce a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei (Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Cum e văzută victoria lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei de organizațiile de mediu care l-au susținut în procesele cu municipalitatea, din ultimii ani? ”Așteptările societății civile sunt mari, însă primele efecte pozitive vor începe să se vadă peste un an”, spune la RFI vicepreședintele fundației Eco-Civica Dan Trifu.

Provocările de mediu pentru Nicușor Dan sunt traficul rutier, poluarea aerului și lipsa spațiilor verzi.

Dan Trifu a fost invitatul lui Cosmin Ruscior la emisiunea Planeta Verde. El spune că ”cel puțin un an de zile vom lupta cu reacțiunea grupurilor din Primăria Capitalei. Este clar că sunt constituite grupuri de interese. Este o luptă cu funcționarii publici, care îl va epuiza un pic pe primar”.

”Așteptările populației sunt imediate, sunt foarte mari, dar gândiți-vă că vine un reprezentant al societății civile, după 30 de ani de cuibărit al altor persoane, al altor grupuri și reacțiunea lor va fi foarte mare”, crede Dan Trifu.

Ediții anterioare ale emisiunii Planeta Verde: https://www.rfi.ro/tag/planeta-verde

 
Emisiunea Planeta Verde din 28 septembrie 2020. Invitat: Dan Trifu. Tema: victoria lui Nicușor Dan la alegerile pentru PMB