Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 28 septembrie 2020

dan_trifu_nicusor_dan_reactiune_grupuri_primarie.jpg

Nicușor Dan, felicitat de susținători, după ce a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei (Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)
Nicușor Dan, felicitat de susținători, după ce a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei (Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Gabriela Firea si-a recunoscut infrangerea in fata lui Nicusor Dan. Ea spune că nu are ce să își reproșeze pentru rezultatul din București și dă vină pentru eșec pe lipsa unei alianțe cu partidele de centru stânga.

sumarul emisiunii 40 de minute 

 La Timisoara Nicolae Robu s-a declarat invins inca de aseara si surprins de diferenta mare de voturi. Primarul ales este Dominic Fritz, de la USR. Cel care ajungea pentru prima data in Romania din Germania in 2003 spune ca va avea ca prioritate implementarea proiectelor cu fonduri europene. Un interviu in aceasta seara…

Votul de duminica a avut si rezultate revoltatoare sau halucinante. In Bucuresti, Cristian Popescu Piedone, condamnat in prima instanta in dosarul Colectiv, devine primarul sectorului 5 in timp ce primarul din Sângeorz-Băi, care și-a umilit fetița, a fost reales. Ramane in fruntea unei comune iesene inca 4 ani si edilul unei comune care a recunoscut că a făcut sex cu două tinere în Primărie, in timp ce la Deveselu oamenii l-au reales pe edilul care a murit in urma cu doua saptamani.

Noi schimburi de focuri au avut loc între forțele armene și cele azere, astazi, a doua zi de confruntări asupra teritoriului Nagorno-Karabakh. Ciocnirile, cele mai grele din ultimii ani, au reaprins îngrijorările cu privire la stabilitatea din regiunea Caucazului de Sud, un coridor pentru conductele care transportă petrol și gaze către piețele mondiale.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 septembrie 2020