Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri 30 septembrie 2020

Record absolut de imbolnaviri cu Covid 19- peste 2.100 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 33 de persoane au murit de ieri si pana azi. Specialistii atrageau recent atentia ca nu mai sunt paturi in spitalele care trateaza pacienti cu SARS COV 2 , nici la ATI, acolo unde ajung cazurile grave. România se află în valul doi al pandemiei de coronavirus, crede profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății. 

sumarul emisunii 40 de minute 

Biroul Electoral Central a respins cererea PSD de anulare a alegerilor sau renumărare a voturilor la sectorul 1. Primarul in functie Dan Tudorache si Clotilde Armand isi disputau aici victoria. Si tot Biroul Electoral Central a hotarat ca in sectorul 5, unde cel mai bine clasat a fost Cristian Popescu Piedone, se vor renumara voturile. 

România are in continuare probleme privind independenţa justiţiei. Este concluzia primului raport al Comisiei Europene pe această temă, realizat pentru toate cele 27 de state. Cele mai dure avertismente vizează Ungaria și Polonia, cu observații critice și la adresa Bulgariei, Croației, Slovaciei și Maltei. O discutie care se complica de intentia de a corela respectarea principiilor statului de drept de alocarea de fonduri europene.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 septembrie 2020