Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vlad Macelaru – ClarK, ochelarii care vin din viitor

noi_venim.jpg

Image source: 
RFI România

România viitorului este plamadita astazi de tinerii antreprenori conectati la tehnologie. Unul dintre ei este Vlad Macelaru. 

Are 27 de ani si si-a cladit viata in jurul tehnologiei si al educatiei.  A invatat matematica si a facut o pasiune pentru computere la Colegiul national Andrei Saguna de la poalele Tîmpei, in Brasov.

In 2012 pleaca din România si îsi continua studiile in Olanda. Din Olanda face un salt pîna la Tokio, se intoarce in Olanda si revine în România unde, în 2017, devine delegat al tineretului din partea României la Organizatia Natiunilor Unite.

In 2018 se angajeaza la Procter & Gamble unde vegheaza ca partenerii de afaceri ai companiei sa respecte legislatia în vigoare si drepturile omului.

In 2018, împreuna cu cîtiva prieteni, inventeaza un nou concept de ochelari botezati ClarK, adica niste ochelari inteligenti care afiseaza pe lentila informatiile de care lucratorul are nevoie. In acest fel, cei care lucreaza au acces direct la informatie si mîinile libere.

De atunci a cîstigat tot felul de premii, la Innovation Labs, unde a primit premiul « Start-up of the year », premiul întîi în competitia « Be an Innovator » din Berlin si un premiu în competitia NASA Space Apps Challenge.

 

 

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Emisiunea Noi venim din viitor din 9 octombrie 2020