Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 13 octombrie 2020

poza_medici_pacient.jpg

Sursa imaginii: 
Organizația Mondială a Sănătății

 Este sau nu Bucurestiul in scenariul rosu al epidemiei? Desi initial Institutul de Sanatate Publica  a anuntat ca rata de infectare in Capitala depaseste pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, acum institutia corecteaza cifra care ar fi de doar 2,65 la mia de locuitori. Ceea ce inseamna ca deocamdata scolile si gradinitele nu se inchid si nici alte restrictii nu intra in vigoare.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Doar 500 de ieșeni vor putea asista la slujba de Sfanta Parascheva de maine. Nici preotii care slujesc nu vor putea veni decat din zona Moldovei. Situatia i-a nemultumit pe credinciosi care de mai bine de patru zile protestează față de restricțiile impuse în premiera in acest an pelerinajului religios.  

Racordarea la reteaua de gaze pentru consumatorii casnici va fi gratuita! Autoritatea de Reglementare in domeniu a elaborat un nou regulament care se va aplica oriunde ar fi locul de consum. Razvan Nicolescu, fost ministru al energiei vorbeste insa de o greseala strategica si spune ca multi romani care acum se bucura vor regreta…

Si..in ciuda valului doi al epidemiei de Covid-19 care a lovit Franta, autorităţile de la Paris îi încurajează pe francezi să plece în vacanţă….în tara insa. Si le fac viitorilor turisti o promisiune- în caz de anulare a voiajului, îşi vor recăpăta integral banii înapoi.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 octombrie 2020