Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 14 octombrie 2020

protest_iasi_parascheva_violeta_cincu.jpg

Pelerini la Sf. Parascheva nemulțumiți de restricțiile autorităților, care nu respectă regulile sanitare în contextul epidemiei de COVID-19
Image source: 
Violeta Cincu - RFI

In ziua in care Romania inregistreaza un numar record de cazuri de infectare, la Iași, la moaștele Sfintei Parascheva, credincioșii furioși, fără mască, s-au certat cu jandarmii care nu i-au lăsat să intre în biserică să se roage la moaşte. Ulterior, pelerinii care nu au buletin de Iași au primit voie de la fortele de ordine să intre in perimetrul securizat.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cu peste 4000 de cazuri de infectare cu coronavirus in ultimele 24 de ore, premierul  spune că „suntem într-un moment de cumpănă” și cere tuturor instituitiilor sa se mobilizeze ca sa tina sub control epidemia. Seful guvernului a cerut controale „fără milă” și amenzi drastice pentru nerespectarea măsurilor de protecție și  a regulilor sanitare. Ludovic Orban s-a referit in special la firmele care transporta elevi  si a cerut sa fie sanctionate cele care incalca regulile.

Statul român va plăti cheltuielile aferente tratamentelor victimelor din clubul Colectiv pe toată durata vieţii acestora. Initiativa adoptata de Camera Deputatilor vine in conditiile in care sprijinul pentru victimele de acum 5 ani urma să dispară la sfârșitul acestui an. Despre marea provocare pe care o are statul la această oră este aceea de a avea grijă şi de alţi mari arşi, discutam inaceasta seara…

Dacia prezinta maine prima sa masina electrica. Va fi cel mai ieftin vehicul 100% electric de pe piața auto europeană, cu un preț care nu va trece de 16.000 de euro. Despre perspective in vanzari, o analiza in 40 de minute.

Iar in Franta lovita de valul doi el epidemiei, presedintele Emmanuel Macron le vorbeste in aceasta seara concetatenilor sai. Este de asteptat ca presedintele francez sa anunţe o serie de noi măsuri drastice printre care restricţii de circulaţie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 octombrie 2020