Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce putem face pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2, dincolo de măști, dezinfectanți și spălarea mâinilor?

sanatatea_fm_poza.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Ce putem face pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2, dincolo de regulile de igienă de care trebuie să ținem cont? Măsurile de protecție sunt repetate zilnic...Se vorbește de măști de protecție, de dezinfectanți, de mâini spălate…Mai puțin de imunitate, cea care asigură de fapt principala protecție a organismului. În schimb, pe rețelele de socilizare subiectul e dezbătut intens. Cum funcționează sistemul imunitar? De ce scade imunitatea? Este bine sa luăm suplimente alimentare pentru creșterea imunității?

Asociația  Dăruiește Viață va constui încă un spital pentru copii, în Capitală. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele asociației, spun că noua clădire va fi ridicată în curtea spitalului Marie Curie. Va avea 9 etaje unde vor fi mutate toate specialitățile de la Marie Curie. Clădirea veche va deveni un campus medical, cu săli de conferințe sau spații de cazare pentru părinți, de exemplu. Studiul de fezabilitate va fi făcut de specialiști din Franța.Mai trebuie spus că noua clădire se află lângă primul Spital național de copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă, construit tot de societatea civilă. Carmen Uscatu, fondatoarea Asociației Dăruiește Viață, ne-a vorbit despre acest proiect.

Statul român va plăti cheltuielile aferente tratamentelor victimelor din clubul Colectiv pe toată durata vieţii acestora. Proiectul a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. În urmă cu câteva zile, mai mulți răniți în incendiul Colectiv au trimis o scrisoare deschisă autorităților în care cereau, din nou, prelungirea pe viață a sprijinului acordat, sprijin care urma să dispară la sfârșitul acestui an. Pe 30 octombrie se împlinesc 5 ani de la tragedia care a îndoliat o țară întreagă. Atunci, 65 de persoane au murit, în timp ce peste 200 au rămas mutilate pe viață. S-a schimbat ceva în toți acești ani în ceea ce privește tratarea și îngrijirea marelui ars? Este mai pregătită România acum față de 2015? Sunt pregătite spitalele să primească marii arși? Am întrebat-o pe Alexandra Furnea, supraviețuitoarea incendiului din clubul bucureștean.

Ce putem face pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2, dincolo de regulile de igienă de care trebuie să ținem cont? Se vorbește mai puțin, de exemplu, despre  rolul pe care îl joacă sistemul imunitar . Aflăm mai multe de  la medicul Carmen Panaitescu, Medic primar Alergologie si imunologie.

 

Emisiuni disponibile : https://www.rfi.ro/tag/sanatatea-fm

 

 
Ascultă emisiunea Sănătatea FM din 14 octombrie 2020