Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 15 octombrie 2020

tataru.jpg

11 judete plus Bucurestiul inregistreaza peste 100 de cazuri de infectare pe zi
11 judete plus Bucurestiul inregistreaza peste 100 de cazuri de infectare pe zi

11 judete plus Bucurestiul inregistreaza peste 100 de cazuri de infectare pe zi. Vorbim de o crestere accentuata a imbolnavirilor, spune ministrul Sanatatii.  Acesta a adus clarificari in ce priveste implicarea tuturor unitatilor medicale in primirea pacientilor cu covid 19. Fiecare spital trebuie sa aiba o rezerva de paturi. Managerii reactioneaza- nu avem locuri, specialisti sau aparatura ca sa tratatm pacientii cu SARS COV 2.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Franta reintra de sambata in starea de urgenta. Si alte state europene isi iau masuri in contextul valului doi al epidemiei. In Italia, premierul Giuseppe Conte anunta ca nu exclude un nou lockdown national, posibil in decembrie, daca numarul cazurilor de infectare va continua sa creasca accentuat. In unele regiuni din peninsula masura s-ar putea aplica chiar mai devreme de inceputul iernii. Trecem in revista situatia de pe continent..

Percheziţii în Franţa la foşti şi actuali membri ai Guvernului,în ancheta privind gestionarea crizei sanitare. Autorităţile au primit aproape 100 de plângeri referitoare la modul în care au fost aplicate măsurile de combatere a epidemiei. Una dintre ale îl vizează şi pe actualul premier al Franţei, Jean Castex dar si pe fostul sef al guvernului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 octombrie 2020