Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 16 octombrie 2020

vaccin.jpg

Specialiştii spun că antivacciniştii şi cei care neagă existenţa virusului sunt răspunzători de un posibil eşec al viitoarei campanii de vaccinare anti-COVID-19.
Specialiştii spun că antivacciniştii şi cei care neagă existenţa virusului sunt răspunzători de un posibil eşec al viitoarei campanii de vaccinare anti-COVID-19.
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Un nou record de cazuri de covid 19, in ultimele 24 de ore- 4026 de imbolnaviri. Este contextul in care un raport al Observatorului Roman de Sanatate arata ca peste jumătate dintre bolnavii cronici din România consideră că pandemia a avut un impact negativ asupra îngrijirii medicale, iar afecțiunea de care suferă s-a agravat. Joi, ministrul Sanatatii anunta ca toate spitalele vor fi obligate sa aiba o rezerva de paturi pentru pacientii COVID.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Judecătorii Curtii Constitutionale ”dau pe bandă rulantă decizii care nu au nicio legătură cu Constituţia României şi cu democraţia” acuza premierul care considera ca trebuie schimbata componenta Curtii. Presedintele institutiei, Valer Dorneanu, vorbeste de un atac la adresa statului de drept. Despre oportunitatea modificarilor in functionarea CCR, discutam in aceasta seara.

Iar PSD face un pas inapoi si renunta la a modifica legea privind accesul la informatii de interes public. Initiativa ar fi permis institutiilor statului sa impuna o taxa pentru eliberarea acestor date, ba mai mult sa refuze sa ofere informatii de interes public. Initiatorii proiectului isi justificau intentia prin faptul ca unele ONG-uri  ar solicita astfel de informatii cu rea-credinta.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 octombrie 2020