Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sorina Câmpean – De la Oxford, with love

Wafic Saïd este un om de afaceri cu multe milioane la activ. Are rădăcini siriene şi saudiene şi a strâns o mare avere în industria imobiliară din Arabia Saudită. În 1996 a scos din conturi vreo 20 de milioane de lire sterline cu care a fondat Saïd Business School la Universitatea din Oxford. 

În această şcoală de elită se pregătesc unii dintre cei mai puternici lideri care vor configura lumea de mâine. Acolo se află şi Sorina Câmpean care se ocupă cu ceea ce pe engleză se numeşte « superconnector » şi « ecosystem builder », adică pune bazele unei reţele internaţionale de antreprenori şi oameni de afaceri care susţin prin mentorat şi finanţare pe studenţii de la Oxford care au idei de afaceri.

Înainte de Oxford, Sorina Câmpean a petrecut cinci ani la Aspen Institute unde a coordonat departamentul de leadership. Şi-a făcut studiile la Academia de studii economice din Bucureşti după care a plecat la Universitatea Pompeu Fabra de la Barcelona şi la Universitatea britanică de la Oxford. Se ocupă şi de şcoala de vară Oxford for România şi a co-fondat organizaţia SHIFT dedicată transformării serviciilor publice.

 

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitorhttps://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor