Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 19 octombrie 2020

Din aceasta noapte Bucurestiul intra oficial in scenariul rosu (Sursa foto: pixabay)

Din aceasta noapte Bucurestiul intra oficial in scenariul rosu. Masca va fi obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise. Scoilie si gradinitele se inchid. De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile. Rata de infectare cu coronavirus a crescut astazi în Capitală la 3,19 cazuri la mia de locuitori.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Aproape 30.000 de lucrători din sănătate ar fi infectați cu Covid-19, mult peste cifrele oficiale, care indica doar 6.300 de angajati bolnavi. Cel mai recent focar de coronavirus a fost raportat la Spitalul Clujana din Cluj-Napoca unde 5 medici şi 7 asistente s-au infectat.

Tot mai multe țări își fac stocuri de alimente, in contextul pandemiei. Și tot mai multe voci avertizează că prețurile la mâncare ar putea crește, în toată lumea.  Ministerul Agriculturii anunță că România va dezvolta o rețea națională de colectare a produselor agricole. Opt depozite regionale ar urma să fie construite, acestea urmând a fi legate cu depozitele și procesatorii români.

Si, dupa decapitarea unui profesor de istorie in regiunea Parisului, Franța se pregătește să expulzeze peste 230 de străini aflaţi pe o listă a guvernului din cauza convingerilor religioase extremiste.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 octombrie 2020