Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 20 octombrie 2020

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile/1000 de locuitori din 20 octombrie 2020

Dupa Bucuresti inca un judet intra in scenariul rosu! In Alba rata de infectare depaseste 3 la mia de locuitori si peste doua zile noi restrictii vor intra in vigoare aici…. Si in Capitala coeficientul continua sa urce. Mi-e teama ca sistemul va ceda, ca medicii obositi vor ceda. Nu e o decizie usoara sa ajungi sa alegi viata cui o salvezi, spune medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

De joi si Cluj-Napoca intra in scenariul rosu… Școlile și grădinițele trec la învățământul online, iar purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile deschise, in municipiu si alte doua localitati…Restrictii vor exista si in ce priveste accesul in lacasurile de cult.

„Nu ar trebui să mai existe în Capitală probleme privind conectarea copiilor la școala online”. O spune inspectorul general adjunct Marina Manea, în ziua în care toate școlile din București au trecut în scenariul roșu. Responsabilul amintește că sancțiunile pentru profesorii care refuză să predea la distanta pot ajunge până la desfacerea contractului de muncă.

Iar judecătoarea Camelia Bogdan, care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, a câștigat procesul la CEDO împotriva statului român. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis că statul român i-a încălcat dreptul la apărare când CSM și Inspecția Judiciară au hotarat excluderea sa din magistratură.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 octombrie 2020