Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zebra | Familia Ceausescu in colectia MNAC - lansare 2019

Publicat de Editura MNAC, albumul 2019 este un “inventar” de artă omagială cu reproduceri de lucrări din colecția muzeului, colecție moștenită în mare parte pe cale instituțională, de la vechile structuri comuniste de propagandă culturală.

Il avem ca invitat pe Calin Dan, director MNAC.

Lansarea volumului va putea fi urmărită live pe pagina de FB a muzeului – MNAC Bucharest, miercuri, 21 octombrie la ora 18:00 intr-o dezbatere publica. Invitati:

Laura Grünbergeste sociolog, scriitoare, profesoară și activistă în mișcarea feministă din România. Activează ca profesor la Universitatea București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și la SNSPA. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România și cofondatoare a Asociaţiei De Basm. Asociaţia Scriitorilor de Literatură pentru Copii și Adolescenţi din România.

Cristian Pîrvulescu este politolog, analist politic, profesor de științe politice, fondator și președinte de onoare al Asociației „Pro Democrația”. Este profesor conferențiar în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrativeși decan al Facultății de Științe Politice, autor al multor volume și articole de specialitate în domenii precum economia politică, politică comparată, și teorie politică. În anul 2000 a primit ordinul național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Moderator: Călin Dan, director MNAC

 

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.