Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zebra | Școala curatorială de toamnă ediția a II-a NEW NOW - online -

Dupa prima ediție a Școlii curatoriale de toamnă care a avut loc în 2019, în timpul Bienalei Art Encounters, anul acesta cursurile se vor desfășura exclusiv online, timp de 10 zile (20-30 noiembrie). Tinerii curatori si critici de arta se pot inscrie in program pana vineri, 23 octombrie. 

Discutam cu Georgiana Buț (Centrul Cultural Clujean) și Adrian Notz, curator, liderul de curs al Școlii curatoriale de toamnă ediția II.

Fundația Art Encounters Timișoara și ECCA (The European Centre for Contemporary Art) Cluj-Napoca lansează un apel deschis pentru cea de-a doua ediție a Școlii curatoriale de toamnă, care va avea loc online, în perioada 20 – 30 Noiembrie 2020.

Școala curatorială de toamnă «NEW NOW» este un seminar online de zece zile, condus de curatorul Adrian Notz, cu scopul de a crea o platformă de dialog, schimb de cunoaștere și învățare pentru tineri curatori. Pe parcursul celor zece zile, participanții se vor conecta cu artiști și curatori din întreaga lume, care le vor oferi informații despre bune practici de ieri și de azi, metode de prezentare și de comunicare a ideilor și a subiectelor de cercetare și, de asemenea, posibile soluții la problemele cu care ne confruntăm în ziua de azi, cu speranța de a răspunde la o întrebare simplă, dar foarte presantă: unde și cum putem noi să ne implicăm / sau poate arta să intervină? 

Cursurile vor aborda subiecte controversate care generează discursurile actuale ale artei, activismului și nu numai, încercând să ofere un punct de plecare pentru a construi o strategie și o viziune despre ce se poate face acum și în viitor. «NEW NOW» este ideea naivă și romantică de a crea o mișcare colectivă plină de patos, îndreptată spre cele mai urgente subiecte ale societății de astăzi, care năzuiește spre o vindecare blândă și intimă a personalităților individuale, dar și a eului nostru social.

Lider de curs: Adrian Notz (CH)

 

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.