Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 22 octombrie 2020

 98 de decese, 4902 cazuri de infectare cu coronavirus si 778 pacienți  la Terapie Intensivă. Clujul a intrat de astazi in scenariul rosu cu o rata a infectarii  de peste 3 cazuri la mie, alaturandu-se Capitalei si judetului Alba.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Valul doi al epidemiei loveste puternic intreaga Europa. Spania și Franța sunt primele țări de care depășesc pragul de un milion de cazuri de infectare. In Italia, de astazi, intra in vigoare restrictii de circulatie pe timpul noptii in regiunea Lombardia. Bulgaria, Cehia, Polonia si Germania raporteaza un numar record de cazuri.

Rectorii ar putea ramane in functie pe viata!  Senatul a eliminat din lege limitarea mandatelor in fruntea instituitiilor de invatamant superior. Legea Educației Miclea-Funeriu din în 2011 stabilea maxim doua mandate la conducerea unei universități. Discutam pe larg in aceasta seara…

La Timisoara, dupa trei zile de negocieri, PNL renunta la incheierea unui acord de colaborare USR-PLUS, pentru Consiliul Județean și Local. Cum justifica liberalii, cum reactioneaza cei de la USR, in frunte cu primarul ales, Dominic Fritz, discutam in aceasta seara.

Si…politica Bisericii Catolice nu se schimba, este doar un gest de compasiune…. Este declaratia parintelui Francisc Dobos dupa ce Papa Francisc si-a exprimat sustinerea pentru parteneriatul civil in cazul cuplurilor de acelasi sex.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 octombrie 2020