Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 26 octombrie 2020

Tezele ar putea fi eliminate în acest an școlar, iar Ministerul Educației analizează mai multe variante, astfel încât să fie aplicate aceleași reguli și pentru copiii care  merg la școală, și pentru cei care fac exclusiv cursuri online. Intre timp, date de la Ministerul Sanatatii arata ca participarea la cursuri nu a contribuit la creșterea ratei de infectare cu Sars-CoV-2 în rândul populației de vârstă 0-19 ani.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministrul Educaţiei a retras acreditarea Şcolii doctorale de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Decizia vine dupa mai multe sesizari privind calitatea actului educational. Ca sa primeasca o noua autorizatie, Universitatea are de asteptat inca 5 ani.

În ultimele 24 de ore au fost 2.844 de cazuri noi de COVID-19. De asemenea, alți 79 de români au murit din cauza infecției cu coronavirus. Rata de pozitivare se pastreaza ridicata, peste 3 la mie. De altfel, 5 judete si Capitala sunt in scenariul rosu. Pe de alta parte, autoritatile permit cateva excepții de la purtatul măștii. Cei care aleargă în parc sau fumează pot să își dea masca jos.

Produsele franceze au devenit în ultimele zile ținta boicotului țărilor musulmane, după ce președintele Emmanuel Macron a promis, cu ocazia omagiului adus profesorului Samuel Paty, că nu va renunța la caricaturile cu profetul Mahomed. Lideri politici și religioși dar și simpli cetățeni au reacționat în ultimele ore, în diverse puncte de pe glob, și cer boicotarea Franței. Parisul le-a cerut ”să înceteze” și vorbește despre o ”minoritate radicală” ce se află la originea acestor contestări.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 octombrie 2020