Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 27 octombrie 2020

covid-19-tw6.png

Prima zi de carantina partiala in Romania
Prima zi de carantina partiala in Romania
Sursa imaginii: 
AFP

Pentru prima oara Romania depaseste pragul de 100 de decese din cauza infectiei cu coronavirus. 104 persoane au decedat de ieri si pana azi, timp in care s-au inregistrat 4724 de cazuri noi. Numarul pacientilor la ATI ramane ridicat-824. Este contextul in care Ministrul Sănătăţii anunţă ca prima tranşă de vaccinuri anti COVID este planificată pentru sfârşitul lunii decembrie. Medicii vor fi vaccinaţi primii.

sumarul emisiunii 40 de minute 

La Paris, premierul Ludovic Orban alaturi de omologul sau francez a semnat documentul pentru actualizarea Parteneriatului strategic Franța – România și a Foii de parcurs pe următorii 4 ani. Francezii s-au aratat interesati sa participe la construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă dar și la reparațiile care trebuie făcute la reactorul 1. Discuțiile au vizat și participarea Franței la programul național de înzestrare militară a Romaniei.

Iar francezii sunt în aşteptarea unor noi restricţii de circulaţie în contextul în care, după cum afirmă unii specialişti, epidemia pare să fi ieşit de sub control. Executivul se consultă cu liderii principalelor partide politice, cu şefii sindicali şi cu alţi actori sociali pentru a decide viitoarele măsuri într-o incercare de a obtine un consens general. 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 octombrie 2020