Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 28 octombrie 2020

scoala coronavirus

Alte 5.343 de noi cazuri de coronavirus - un nou record - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Record si la decese-107.
Alte 5.343 de noi cazuri de coronavirus - un nou record - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Record si la decese-107.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Alte 5.343 de noi cazuri de coronavirus - un nou record - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Record si la decese-107. Județul Cluj se află pe primul loc în topul ratei de infectare, si depaseste pragul de 4 cazuri la mia de locuitori.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Si statele din vestul Europei incearca sa gaseasca cea mai buna strategie pentru a contracara efectele unui val doi al pandemiei. Germania ar putea fi aproape un nou lockdown. Astazi Angela Merkel discuta cu premierii landurilor despre situația actuală, în contextul creșterii galopante a numărului de infecții. In Italia, protestele împotriva noilor restricții continua. Cele mai recente s-au petrecut aseara, la Roma.

Social-democratii fac un pas in spate si accepta ideea ca data alegerilor parlamentare nu se va amana si scrutinul va fi organizat la inceputul lui decembrie…In context, senatorul USR Dan Lungu anunţă că renunţă la candidatura sa pentru un nou mandat, după ce a fost pus pe loc neeligibil la Iași, si acuza că modul de întocmire a listelor "sfidează complet valorile şi principiile fondatoare ale USR.

Femeile din Polonia se pregătesc să intre în grevă în semn de protest față de recenta decizie a Curții Constituționale care interzice avortul chiar daca fătul prezinta malformatii. La Varsovia a fost a saptea zi de manifestatii. Practic, intreruperea sarcinii  mai este permisa în această țară predominant catolică decat în cazul violului și incestului.

Iar Turcia amenință cu acțiuni juridice și diplomatice, după ce Charlie Hebdo a publicat caricatura liderului de la Ankara.  Presedintele Erdogan este cel care a dat tonul boicotarii produselor traditionale frantuzesti dupa ce publicatia de satira a publicat caricaturi cu profetul Mahomed.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 octombrie 2020