Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 29 octombrie 2020

primarul_din_nisa_christian_estrosi_se_afla_locul_atacului_la_basilica_notre_dame_nisa_29_octombrie_2020.jpg

Primarul din Nisa, Christian Estrosi se afla locul atacului, la Basilica Notre Dame, Nisa, 29 octombrie 2020.
Primarul din Nisa, Christian Estrosi se afla locul atacului, la Basilica Notre Dame, Nisa, 29 octombrie 2020.
Sursa imaginii: 
Christian Estrosi Twitter

Franţa a ridicat nivelul alertei de securitate pentru întreg teritoriul la cel mai ridicat, "urgenţă atentat", după atacul de la Nisa, in care trei persoane si-au pierdut viata. Alte doua incidente s-au petrecut la Lyon si Avignon. Pe de alta parte, consultaul francez din Arabia Saudita a fost tinta unui atac.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Romania atinge un nou varf al imbolnavirilor si depaseste pragul de 6000 de cazuri in 24 de ore. Au fost si 83 de decese de ieri si pana azi. Clujul si Salajul sunt cele doua judete unde rata de incidenta a depasit 4 cazuri la mia de locuitori. Sapte focare s-au inregistrat la Spitalul Judetean Timisoara.

Vineri noapte, la ora 00.00, Franta intra din nou in carantina, aproape totala. Scolile si fabricile raman totusi deschise. Peste jumatate din capacitatea actuala a serviciilor de reanimare din Hexagon este ocupata de bolnavi COVID. In aceasta seara si premierul Jean Castex este asteptat sa se adreseze natiunii.

O clădire monument istoric s-a prăbușit în Capitală.  Situatia patrimoniului Bucurestiului s-a aflat pe agenda multor primari ai orasului, inclusiv pe a lui Nicusor Dan care tocmai ce si-a preluat astazi mandatul. Ce solutii concrete ar putea fi pentru nenumaratele case vechi, naționalizate sau părăsite, care sunt în situații juridice incerte, cu proprietari care nu se pot ocupa de ele, discutam in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 octombrie 2020