Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 2 noiembrie 2020

covid-19-4908692_1920_0.jpg

In 24 de ore, Romania mai doboara un record si inregistreaza 8651 de cazuri de infectare cu coronavirus
In 24 de ore, Romania mai doboara un record si inregistreaza 8651 de cazuri de infectare cu coronavirus

Aproape 4500 de cazuri de infectare cu coronavirus de ieri si pana azi. 4 judete au rata de infectare peste 4, Bucurestiul este aproape de acest nivel. Intre timp scolile din Capitală rămân închise iar restricțiile actuale vor fi menținute pentru următoarele două săptămâni. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Maia Sandu castiga primul tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova si se va infrunta cu Igor Dodon peste doua saptamani. Candidata proeuropeană a creat o surpriză devansând-l pe preşedintele în exerciţiu prorus. Puternica mobilizare a moldovenilor în diaspora a înclinat balanţa în favoarea liderei PAS.

Americanii își aleg mâine președintele. 90 de milioane au votat anticipat, în persoană sau prin corespondență până sâmbătă la prînz. Joe Biden ramane favorit.

Un imens scandal a izbucnit în Ucraina după ce președintele Volodimir Zelenski a propus o lege prin care să fie desființată Curtea Constituțională. Uniunea Europeană și Consiliul Europei au avertizat ca masura e periculoasa și totalitara. Pe de altă parte, situația de la Kiev pune în lumină dilemele tuturor fostelor state comuniste. Discutam pe larg...  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 noiembrie 2020