Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 3 noiembrie 2020

spital-copii.jpg

Romania se apropie de 8000 d cazuri zilnice de infectare cu coronavirus
Romania se apropie de 8000 d cazuri zilnice de infectare cu coronavirus

Romania se apropie de 8000 d cazuri zilnice de infectare cu coronavirus. Una din 4 persoane testate a fost confirmata cu COVID. Cele mai multe din judetele tarii înregistrează astăzi peste 100 de infectări cu coronavirus. Cluj depășește pragul de 5 cazuri la mia de locuitori in timp ce primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că este puțin probabil ca Timișoara să evite impunerea carantinei orașului și zonei metropolitane, având în vedere că se apropie de rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori.

sumarul emisiunii 40 de minute 

America voteaza astazi si isi alege președintele pentru următorii patru ani. In plina criza sanitara, numărul celor care au votat anticipat a atins cote record, 100 de milioane de cetateni. Favorit in sondaje este democratul Joe Biden dar nimic nu e sigur. Pentru a castiga, un candidat nu trebuie sa obtina votul popular, ci o majoritate de cel puţin 270 de voturi ale celor 538 de mari electori atribuiţi la nivel de stat.

Maia Sandu anunță că are același obiectiv cu Renato Usatîi: alegeri anticipate. Candidata PAS clasată pe primul loc în turul intai al prezidențialelor din Republica Moldova, a anunțat că a avut o primă discuție cu primarul din Balti, candidatul de pe locul trei. Acesta din urma a anunțat că va condiţiona susţinerea pentru Maia Sandu de dizolvarea Parlamentului, despre care spune că este nereprezentativ.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 noiembrie 2020