Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 5 noiembrie 2020

coronavirusjpg.png

De ieri si pana azi Romania a depasit si pragul de 10.000 de infectari zilnice. 10.260 de cazuri noi de Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.
De ieri si pana azi Romania a depasit si pragul de 10.000 de infectari zilnice. 10.260 de cazuri noi de Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Ne apropiem de 10.000 de cazuri zilnice de infectari cu coronavirus. De ieri si pana azi s-au imbolnavit 9714 romani. Sunt din nou cifre record ale deceselor si pacientilor internati la ATI. Intre timp, noi restricții sunt luate în calcul de autorități: Purtarea măștii în spatiile deschise in toată țara și limitarea circulației pe timpul nopții, în unele zone.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ţările membre ale Uniunii Europene care nu respectă statul de drept riscă să piardă accesul la fondurile europene, potrivit unui acord între Parlamentul European şi Consiliu. Concret, Comisia propune declansarea mecanismului iar statele membre voteaza măsurile de sancționare, cu majoritate calificată.

Iar in Statele Unite, Joe Biden și Donald Trump așteaptă azi rezultatele din cele patru state decisive: Arizona, Georgia, Nevada și Pennsylvania. Potrivit proiectiilor, democratul conduce cursa. Pe de alta parte, proteste violente au avut loc in diverse orase americane unde sustinatorii lui Trump vor ca numararea voturilor sa fie oprita. Numeroase state au fost depăşite de un numar urias de buletine de vot trimise prin corespondenţă, din cauza pandemiei, iar numărarea voturilor continuă. Dacă justiţia va transa soarta alegerilor, ”asta ar putea să dureze săptămâni”, estimează specialişti americani în dreptul electoral.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 noiembrie 2020