Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 6 noiembrie 2020

coronavirusjpg.png

De ieri si pana azi Romania a depasit si pragul de 10.000 de infectari zilnice. 10.260 de cazuri noi de Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.
De ieri si pana azi Romania a depasit si pragul de 10.000 de infectari zilnice. 10.260 de cazuri noi de Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

De ieri si pana azi Romania a depasit si pragul de 10.000 de infectari zilnice. 10.260 de cazuri noi de Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. De luni intra in vigoare noi restrictii: Școlile trec toate în online, circulația pe timpul nopții va fi restricționată, masca devine obligatorie peste tot în țară iar magazinele obligate sa inchida la ora 21.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Piețele în spațiile închise nu vor mai funcționa, începând de luni, în timp ce magazinele, inclusiv mall-urile, rămân deschise până la ora 21.00. Întrebat care este logica unei astfel de măsuri, secretarul de stat Raed Arafat a spus că riscul de transmitere a virusului este mult mai mare în piețe, unde, de exemplu, nu se poate plăti cu cardul, în timp ce în magazine aplicarea regulilor este mai controlabilă.

Peste 16 milioane de italieni au intrat astazi in carantina pana pe 3 decembrie. Autoritatile de la Roma au decis un lockdown diferentiat pe regiuni in functie de rata infectarii, o carantina definita “mai usoara” intrucat unele activitati raman deschise, de exemplu saloanele de infrumusetare sau librariile. 

Si… astazi a inceput campania electorala pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Tema principala va fi pandemia. Jurnalistul Ion M Ionita crede ca PSD va specula orice greseala a guvernului Orban in timp ce PNL va trebui sa-si gaseasca o echipa mai buna de comunicatori.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 6 noiembrie 2020