Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 9 noiembrie 2020

covid-19-tw6.png

Prima zi de carantina partiala in Romania
Prima zi de carantina partiala in Romania
Sursa imaginii: 
AFP

Prima zi de carantina partiala in Romania. Masca este obligatorie peste tot in tara in spatiile deschise, magazinele se inchid la ora 9 iar elevii fac scoala numai online. România a înregistrat alte 3.240 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, la doar 11.445 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de peste 28%. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Din carantina partiala care a intrat astazi in vigoare, face parte si inchiderea pietelor care functionau la interior. Masura a starnit furia micilor comercianti. Nici solutia gasita de autoritati nu-i multumeste- ei spun ca daca tarabele le vor fi lasate afara, marfa le va ingheta si va fi buna doar de aruncat. O declaratie a ministrului Agriculturii  produce si mai multa confuzie- Adrian Oros spune ca piețele agroalimentare care pot asigura măsuri de protecție nu vor fi închise.  

Șase zile după alegeri, și două după ce Joe Biden a fost declarat președinte-ales al Statelor Unite, Donald Trump refuză să se recunoască învins, obstructionind procesul tranziției și creînd premizele unei crize constituționale. Pe acest fundal de incertitudine, echipa de tranziție se pregateste sa dea azi publicității lista membrilor comisiei de experți care va redacta un plan de acțiune anti-pandemie, în conditiile in care statele Unite devin prima tara din lume ce depaseste pragul de 10 milioane de infectari.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 noiembrie 2020