Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 10 noiembrie 2020

un_pacient_in_reanimare_la_spitalul_robert_ballanger_din_aulnay_sous_bois_franta.jpg

Record de pacienti la ATI. 1093 de oameni infectati cu SARS COV 2 sunt in stare grava.
Record de pacienti la ATI. 1093 de oameni infectati cu SARS COV 2 sunt in stare grava.
Sursa imaginii: 
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Record de pacienti la ATI…1093 de oameni infectati cu SARS COV 2 sunt in stare grava. Prefectul de Cluj spune ca la nivelul intregului judet mai sunt doar doua paturi libere pentru bolnavii Covid  in timp ce Spitalul de Urgenta de la Sibiu anunta ca nu mai are nici un pat liber. La Timisoara, pentru ca ambulantele nu mai fac fata, primaria se gandeste sa foloseasca microbuzele scolare si masinile societatii de transport in comun care sa se deplaseze la pacienti acasa pentru recoltare de probe.

sumarul emisiunii 40 de minute 

O zi de la hotararea de a inchide pietele la interior, Parlamentul voteaza un amendament care ar anula aceasta masura. Legea merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis. Desi puncte de vanzare in zonele din jusrul pietelor au fost stabilite, oamenii spun ca nu vor rezista in frig nici ei, nici marfa pe care o vand.

Intreaga lume a reacţionat ieri cu mare entuziasm după anunţul făcut de laboratoarele Pfizer şi BioNTech privind rezultatele preliminare ale unui vaccin anti-Covid. Specialiştii avertizează însă că mai sunt multe etape necesare înainte ca eventualul vaccin să poată fi comercializat.

Iar Armenia si Azerbadjan semneaza un acord de pace in Nagorno Karabah, cu intermedierea Rusiei. Separatiştii armeni şi forţele azere se luptă de la sfârşitul lunii septembrie pentru controlul regiunii separatiste. Conflictul s-a soldat cu cel puţin 1.300 de morţi. Cat va rezista intelegerea, discutam in aceasta seara…

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 noiembrie 2020