Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 12 noiembrie 2020

covid-19-4975604_1920.png

O noua zi cu peste 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus si un nou record de pacienti la ATI
O noua zi cu peste 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus si un nou record de pacienti la ATI
Image source: 
pixabay.com

O noua zi cu peste 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus si un nou record de pacienti la ATI. Este contextul in care seful statului intr-o videoconferinţa cu prefecţii transmite ca trebuie să luăm măsurile adecvate pentru a reduce mobilitatea oamenilor. Aştept fermitate, claritate, implicare şi o bună comunicare publică. Nu deveniţi insa sursă de ştiri panicarde, le-a cerut presedintele prefectilor.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Se înăspreşte sau nu carantina in Franta? Răspunsul premierului Jean Castex este asteptat intr-o ora. Francezii sunt oricum in lockdown de doua saptamani. Contextul e dificil pentru ca populatia suportă tot mai puţin diversele măsuri restrictive iar opoziţia de la Paris atacă tot mai des guvernul, criticând felul în care gestionează criza sanitară.

Incearca Donald Trump sa-si fidelizeze apropiatii pe final de mandat intr-o strategie pe termen lung care vizeaza o noua candidatura la presedintie peste 4 ani? Nu este exclus dar e putin probabil că republicanii ii vor oferi o noua nominalizare, crede profesorul Valentin Naumescu. Un interviu, in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 noiembrie 2020