Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


neCUVINTE - Teatru pentru schimbare socială

necuvinte.jpg

neCUVINTE
neCUVINTE
Sursa imaginii: 
afostodata.net

Este vorba despre un proiect cultural care și-a propus ca prin spectacol să încurajeze și să susțină talentul copiilor de la Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz "Sfânta Măria" din București. Un adevărat model de incluziune socială prin cultură. 

"Visul lui Don Quijote" este un spectacol manifest pregătit de trupa neCUVINTE, formată din adolescenți hipoacuzici. O echipă care a repetat cu entuziasm toată vara, visând la ziua când vor putea urca pe o scenă adevărată, lucru greu de pus în practică, din păcate, din pricina pandemiei cu care ne confruntăm toți. Premiera nu se oprește însă, iar spectacolul va putea fi văzut acum de oricine, oriunde, online. Duminică seara, de la ora 20, exclusiv online va avea loc premiera acestui spectacol manifest.

Echipa care a lucrat la această premieră:

Actori: Alex Minea, Bogdan Vasiliu, Ana Maria Surugiu, Marian Ciurlea și Maya Scarlat.
Regie & Scenariu: Eduard Adam & Cristina Gherasim
Imagine & Montaj: Dan Cadar
Sound Design: Răzvan Sound Design SRL
Concept: Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture - Măriuca Mihăilescu, Andra Cărbunaru și Flavia Dumitrescu

Alături de toți cei implicati în acest demers cultural, duminică seara vor fi o mulțime de instituții culturale care vor distribui filmul pe conturile lor de socializare astfel încât spectascolul să ajungă la cât mai mulți iubitori de artă. 
Și noi putem susține ca acest spectacol să fie văzut de cât mai mulți oameni. Accesând contul de Facebook, https://www.facebook.com/afostodata/posts/646879535989138 setează Memento și stai în primul rând la premiera de duminică seara, ora 20.00. Mari sau mici, artiștii au nevoie de sprijin! 

Inițiatorii, Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture acționează în zona de educație non-formală și cultură de ceva timp. Misiunea lor este realizarea de conținut de calitate într-o manieră modernă și digitală, promovând diversitatea și incluziunea pentru toți copiii, cu sau fără deficiență de auz. Trebuie spus că în România sunt înregistrate 23.000 de persoane cu deficiență de auz și 9000 de persoane cu surdocecitate, combinație deficiențe văz și auz, cu diferite grade de manifestare. Dintre aceștia mai mult de 2000 sunt copii.

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture dezvoltă și platforma de povesti online afostodata.net, un concept unic în România, platforma conține povestiri în formate audio, video, dar și în limba semnelor. Content-ul poate fi accesat ca stream, dar și ca download. În plus, conținutul audio este pus la dispozitie și ca Podcast în iTunes și Spotify. De la începutul anului 2020 platforma a fost recunoscută ca mijloc de învățare de către Ministerul Educației și Cercetării, atât pentru învățământul de masă cât și pentru cel special.

Alte subiecte ale emisiunii RFI360, aici: https://www.rfi.ro/emisiuni/rfi-360